hero-image

Påmeldingssystem til ditt event

hero bg

7 tips for å finne riktig påmeldingssystem til ditt arrangement


I løpet av de siste årene har det vært en rask utvikling innen nettbaserte systemer for registrering av deltagere og påmelding online. Vi vet det kan være mye arbeid og ting å holde styr på enten du planlegger et kurs, konferanse, workshop, seminar eller et annet arrangement så her er 7 tips for å finne riktig påmeldingssystem til ditt arrangement.Brukervennlig og fleksibelt

Et helt enkelt system for påmelding og registrering av deltagere trenger ikke koste mye. Det finnes imidlertid også både fleksible og brukervennlige påmeldingssystemer med full funksjonalitet uten løpende avgifter som kun tar en liten avgift per billett solgt.


Systemet du velger bør være enkelt å bruke uten at man skal trenge å være en sertifisert IT- guru for å kunne opprette og oppdatere et arrangement eller flere. Sørg for at du ser på spesifikasjonene og finner ut hva du trenger av funksjonalitet for ditt arrangement og dine behov.


Har du, for eksempel, forskjellige typer og kategorier av billetter vil du sørge for at dette er enkelt å sette opp med løsningen du velger. Planlegger du matservering eller salg av produkter i forbindelse med arrangementet ditt vil du ha et system hvor du enkelt kan legge til matbilletter og vouchers som kan bestilles og betales online.


Med en stadig større andel brukere og bestillinger som blir gjort på nettbrett og mobil, vil du sørge for å ha en løsning med responsiv design som fungerer like bra enten det vises på PC, nettbrett eller mobil. Det bør også være enkelt for potensielle deltagere å dele ditt arrangement i sosiale medier som Facebook og Twitter.Spar tid og arbeid

Dersom man tenker noen år tilbake er det liten tvil om at mange av dagens nettbaserte løsninger kan gjøre selve registreringsprosessen mye mer effektiv med færre administrative oppgaver å holde styr på.


Velg et system hvor du finner den informasjonen du trenger samlet på ett sted og du vil unngå å bruke mye unødvendig tid til å lete gjennom bunker med håndskrevne navnelister og reviderte Excel-ark. Dermed vil du hele tiden ha full oversikt og du kan heller bruke tiden til å konsentrere deg om å gjøre selve arrangementet ditt så bra som mulig.


Online betalingsløsninger og papirløse billetter

En økende andel av påmeldinger og registrering av deltagere skjer i dag på nett. Det skal være enkelt for potensielle deltagere å bestille og betale online, så vi velger et system med en trygg og sikker betalingsløsning som aksepterer de fleste betalingskort. Selv om betaling på nett øker mest er det fortsatt en god del som også setter pris på muligheten til å sende ut en faktura enten det er i papir eller PDF format.


Det er også stadig flere som bruker mobilen ved kjøp av billetter og påmelding til arrangementer. Ved å la dine deltagere få tilgang til en dedikert billett app kan de melde seg på arrangementer og kjøpe billetter kun ved hjelp av noen få tastetrykk. Billettene blir lagret på telefonen så man trenger ikke skrive ut fysiske billetter. Som arrangør vil du også få tilgang til oppdaterte gjestelister og salgstall 24 timer i døgnet.Hold oversikt med QR scanning og rapporter i sanntid

Enten deltakerne har skrevet ut billetter på forhånd eller bruker den dedikerte billett appen vil QR scanning hjelpe deg med å scanne billettene ved ankomst. Du unngår køer og deltakerne slipper unødvendig venting. Du vil også til enhver tid ha full oversikt over antall billetter som er solgt, gjester som har kommet og eventuelt antall plasser som er tilgjengelige for salg ved døren.


Med skreddersydde rapporter som hele tiden blir oppdatert i sanntid og muligheten til å skrive ut og dele salgstall og rapporter før, under eller rett etter arrangementet er over, vil du som arrangør til enhver tid være fullt oppdatert og ha full kontroll på både arrangementet og deltakerne.Kommuniser med deltagerne dine

Enten det er en konsert, kurs eller et seminar i forbindelse med jobben liker de fleste å få en rask bekreftelse når de registrerer seg eller bestiller en billett. Dersom det er et populært arrangement kan det være nyttig å ha en funksjon for å sette opp ventelister, men ved å bruke SMS og email vil du ha muligheten til å sende automatiske bekreftelser i det samme øyeblikk som reservasjonen blir gjort så sant det er ledige plasser. Deltakerne slipper å vente på bekreftelse, og du vil ha muligheten til å kontakte dem med praktisk informasjon om arrangementet dersom det skulle være aktuelt.


Muligheten til å eksportere deltakerlister er også en nyttig funksjon du vil se etter dersom du vil gjøre fremtidig kommunikasjon med deltakerne dine mer personlig og lage målrettede nyhetsbrev med, for eksempel, informasjon om kommende arrangementer og events som kan være av interesse for hver enkelt.Pris og kostnader

Uansett hvordan man snur og vender på ting så spiller pris en rolle når man skal finne plass i budsjettet for nye investeringer og drifting av systemer. De færreste liker å betale ekstra for funksjoner de aldri bruker så vi mener at et påmeldingssystem uten forhåndsbetaling eller løpende avgifter og kun en liten avgift per billett solgt er en løsning som fungerer veldig bra for både for større og mindre foreninger, bedrifter og organisasjoner.


Dersom du i tillegg finner et system som lar deg selge gratisbilletter helt gratis uten noen ekstra kostnader for deg eller dine deltagere er det et ekstra pluss i våre øyne.Oppfølging og support

En ting er tekniske spesifikasjoner, pris og løpende kostnader, men vi mener det er viktig å også tenke på oppfølging og support. En god leverandør av billett og påmeldingssystemer kan tilby oppfølging, nyttige tips og support til både nye og eksisterende brukere.


Dersom du vil se hvordan Billetto fungerer, ikke vent med å ta kontakt og vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med å få ditt arrangement til å bli en suksess.

pattern

Er du klar til å prøve det ut? Det er gratis.