Som arrangør er din online markedsføring sannsynlig rettet mot å få folk til å besøke en nettside med info om dine kommende eventer. Dette kan være en Wordpress-side , en Tumbrl -blogg eller noe annet.

For å holde det enkelt, la oss anta at målet for alle arrangører kan kokes ned til to ting:

  1. Generere trafikk til en eventside
  2. Konvertere denne trafikken til billettsalg

Oppsettet, og hvordan man kommer fra steg 1 til steg 3, kan gjøres på ulike måter. F.eks. ved å sende besøkende til en annen side for å fullføre kjøpet (som f.eks. eventsiden din på Billetto), eller gjennom å selge billettene direkte fra din egen nettside.

Hvilken gjennomgang du velger er helt opp til deg selv, men valget bør baseres på hva som er merkevaren din og hvordan du ønsker at ditt publikum skal se og interagere med den.

Hvorenn du velger å huse eventene dine på nett, så burde du tenke på siden som en samlet nettbutikk for alle dine kommende eventer. Gi publikum én side å besøke hvor de kan få jevnlige oppdateringer om eventene dine. De kan ha funnet siden via en link for et bestemt event, men når de først er der, får de raskt mulighet til å oppdage alt det andre du har gående!


Kom igang

Uansett hva slags oppsett du velger, så burde målet være å gjøre det å gjøre så enkelt som mulig å kjøpe billetter til ditt event. Hvordan du skal oppnå dette avhenger av flere ulike faktorer, som f.eks. budsjettet, tekniske muligheter og evner, samt tidsbegrensninger. I alle tilfelle; sørg for å planlegge ditt eget unike konsept i tråd med dine ideer og visjoner for hvordan nettstedet for dine eventer skal se ut.

Hvis du planlegger og avholder eventer på en jevnlig basis burde du samle alle eventene på ett sted - et hjem for informasjon og billettsalg til alle dine kommende eventer.

Du kommer til å se at dette er slik mange store arrangører gjør det, med ulike seksjoner til eventer eller en kalender for kommende eventer. Slik kan besøkende lett få oversikt over hva som skjer på det gjeldende spillestedet e.l.

For ferske arrangører er det kanskje unødvendig med alt arbeidet som ligger i en helt egen hjemmeside. Det er her det blir praktisk å ha en Billetto-profil. På din egentilpassede profil kan du vise frem alle dine kommende eventer til potensielle gjester på en lekker og oversiktlig måte, helt gratis. Opprett eventer som normalt og alle du lager vil vises i rekkefølge på profilen din. For et eksempel på hvordan en slik side, med kommende eventer kan se ut, kan du se på siden til våre venner i Rockfeedback.


Proffe råd

Dersom du allerede har en brukervennlig og godt designet hjemmeside med oversikt over arrangementene dine, kan det være en god idé å sette opp billettsalget direkte fra denne siden også. Ved å bruke vår Ticket Widget kan du vise frem og selge tilgjengelige billetter direkte fra nettsiden din (på samme måte som en YouTube- eller Soundcloud-avspiller). Finn ut mer om hvordan du kan integrere en en Ticket Widget på hjemmesiden eller bloggen din.


Lær mer

Contact Billetto Support

Trenger du hjelp med å komme igang?

Teamet vårt er her for å hjelpe deg! Sjekk også ut ofte stilte spørsmål fra arrangører, for å se om du kan finne svar på noen av dine spørsmål.