5 tips til deg som skal arrangere et event utendørs

Som eventarrangør burde du holde minst ett av eventene dine utendørs i sommer. Det gir friere tøyler når det gjelder plass, men det kan også skape utfordringer f.eks. når det gjelder støy eller vakthold. Her kommer 5 tips som hjelper deg på veient til et suksessfullt event, uansett vær.


1. Været


"Hva hvis det begynner å regne?" - dette er nok noe av det første man vil bekymre seg over når man arrangerer noe utendørs. Vi gjetter på at du ikke kan spå fremtiden, og værmeldingen er jo ikke alltid treffsikker, så vi anbefaler ler at du planlegger med et verst tenkelig scenario i tankene. Altså, planlegg for store mengder regn. Lei et telt, velg en plass hvor det finnes litt tak eller le allerede, eller ta med regnponchoer til gjestene. Hvis du allerede ferdig med det meste av planleggingen og hverken har leid telt eller bestilt ponchoer kan du jo alltids be gjestene om å ta med seg eget regntøy.


2. Forbered gjestene dine


Sørg for at gjestene har det komfortabelt. Send ut info om fasiliteter og område i forkant, slik at de kan forbedere seg best mulig og ta med seg det de trenger, enten det er solkrem, vannflaske, snacks, paraply, badetøy eller sitteunderlag. Tenk ut hva gjestene kanskje kan komme til å trenge, og sjekk om det er butikker i nærheten hvor de eventuelt kan kjøpe solkrem eller annet.


3. Vær beredt på det uventede


Alt mulig kan skje når man ferdes utendørs. Moder jord kan være lunefull, så det er et must å ha gode og klare sikkerhetstiltak for eventuelle nødsituasjoner. Det er også en god idé å ha med noen førstehjelpsskrin for mindre skader eller solbrenthet. Viktigst av alt er det kanskje at du sørger for at det fins toaletter og et sted å vaske hender.


4. Støykontroll


Selv om eventet er utendørs betyr det ikke man kan bråke så mye man vil. Finn ut hvilke regler som finnes for støynivå og hvor langt ut på kvelden man får lov til å bråke i din kommune - hvis man overhodet får lov! Selv i områder uten boliger i nærheten kan det være spesielle regler for støynivå og vern.


5. Vær sporløs


Uansett hvor du tenker å holde eventet, så må du sørge for at du etterlater stedet som du fant det. Selv om eventet er i en offentlig park, og gjestene tar med seg egen mat, er det ditt ansvar at området er ryddet og fint når eventet er over. Sett opp søppelkasser, be gjestene om å rydde opp etter seg selv, og ha noen som rydder opp restene når eventet er over.

Arranger et utendørs-event med Billetto

Opprett event

Opprett en stilig eventside hos Billetto og legg til billetter (gratis- eller betalingsbilletter).

Del & promoter

Del eventet i dins sosiale kanaler, og selv billetter direkte på dine egen nettside ved hjelp av vår widget.

Følg med på salget

Få løpende oppdatert statistikk over billettsalget og sjekk hvor billettkjøperne kommer fra med Billetto Insights

Bli del av vårt community

Legg eventet ditt inn i en passende kategori, så er det enkelt for andre medlemmer av Billettos community å finne frem til eventet ditt.

Unngå kø

Ikke la gjestene dine vente - benytt Billettos app for å skanne billetter og for å få til et problemfritt innslipp.

Hold styr på gjestelisten

Last ned gjestelister slik at du kan holde kontakten med de som kom på eventet, og sende dem invitasjoner til dine fremtidige eventer.

Opprett et utendørs event