Med vår integrerbare widget kan du selge billetter direkte fra hjemmesiden eller bloggen din. For å hjelpe deg med å komme i gang har vi laget en guide som forklarer hvordan en widget ser ut (bra), hva den kan gjøre (så godt som alt), samt hvordan du setter den opp til å vise dine egne eventer.

Hva er en widget?

Si for eksempel at du har en blogg, og du har lyst til å legge til noe som kan vise dine seneste tweets, eller en «liker»-knapp som fører til at folk liker Facebook-siden din. Dette “noe” er kjent som en widget. Du trenger en «Twitter Widget» for å vise dine seneste tweets, og en «Facebook Widget» for å vise Facebook-siden din. Det er rett og slett noe som får et eksternt element til å vises på siden din.


Hva gjør Billettos widget?

Nedenfor kan du se et eksempel på Billetos widget i aksjon. Billettos widget viser navn, type og pris på de billettene du har til salgs hos Billetto. Hvis du har flere billettyper (f.eks. matbilletter, merchandise) så vil disse også bli vist i din widget. Ved siden av hver billett vil det stå status på billetten, f.eks. hvis billetten ikke er til salgs enda vil det stå «Kommer snart» og hvis billetten er utsolgt vil det stå «Utsolgt». Hvis du trenger å oppdatere billettene dine, f.eks hvis du vil endre datoen, så kan du gjøre dette som normalt på din side på Billetto, og din widget vil synkroniseres automatisk. Det vil altså si at du kun trenger å integrere den én enkelt gang, og alle senere endringer vil oppdateres automatisk.

Det kommer også opp en praktisk knapp - «Finn billetter» - som fører direkte til kjøpssiden hos Billetto.Derfor er dette gode nyheter.

Widget-en gjør det enkelt for de som besøker bloggen eller hjemmesiden din å kjøpe billetter. Dette betyr også at du kan holde kjøpsopplevelsen på din egen hjemmeside og linke direkte til den, noe som kan gjøre det mer attraktivt for dine regelmessige lesere å kjøpe billetter ettersom de da kan bruke en side de allerede kjenner godt.

Selvfølgelig vil du stadig få trafikk til din billettside fra Billettos plattform, linker fra Facebook-sider og andre kilder. Vår widget er rett og slett et redskap for å gi flere muligheter til dem som ønsker å kjøpe billetter til ditt event.


Slik setter du det opp.

For dere som er vant med å bruke admin-funksjoner for å blogge eller lage hjemmesider vil integrering av din widget ikke være noe problem. For alle andre - dere er herved advart - vil det ta ca. ett minutt. Slik setter du den opp, trinn for trinn:


1. Logg inn på din Billettokonto.
2. Hold markøren over navnet ditt øverst i høyre hjørne og velg «Mine events» fra menyen som kommer opp. Dette vil føre deg videre til en oversikt over de eventene du har opprettet som er aktive på Billetto akkurat nå.
3. Finn det ønskede arrangementet og klikk på «Administrer» for å komme til administrasjonssiden for det gjeldende eventet.
4. Finn «Del event» i menyen til venstre på siden og klikk.
5. Klikk på «Billett Widget» og du vil få opp en tekstboks som inneholder koden som skal integreres på din hjemmesiden/bloggen din.

6. Kopier koden til utklippstavlen din (Ctrl + c på Windows, cmd + c på Mac).


7. Gå til bloggen eller hjemmesiden hvor du vil at din Billetto-widget skal vises, gå inn i redigeringstilstand (betegnes ofte som «text editor», «source code» eller bare med tegnene «<>»), og sett inn koden i ønsket posisjon på siden. Widget-en vil selv tilpasse seg i høyden og fylle ut sidens bredde automatisk. Som nevnt tidligere vil den også oppdateres automatisk når du redigerer billettinnstillingene dine.
8. Se gjennom den nye siden eller blogginnlegget, finn din widget og dobbeltsjekk at billettopplysningene er korrekte, samt at knappen for «Finn billetter» fører til den korrekte kjøpssiden.
Contact Billetto Support

Trenger du hjelp med å komme igang?

Teamet vårt er her for å hjelpe deg! Sjekk også ut ofte stilte spørsmål fra arrangører, for å se om du kan finne svar på noen av dine spørsmål.