hero-image

12 kostnadsfrie bilderessurser

hero bg

Å finne passende bilder i høy oppløsning er ikke så vanskelig i disse dager. Det kan allikevel være en utfordring å finne virkelig gode bilder som attpåtil passer perfekt til ditt formål. For at du skal finne fram til de beste bildene, har vi laget en liste over våre favorittsider. Nettsidene på listen under er stappfulle av vakre bilder i høy oppløsning, i alle mulige stiler, og med alle mulige motiver.


Unsplash

Hvis du har lett etter nettsider med stockfoto tidligere har du sikkert allerede besøkt Unsplash. Denne siden er hyppig brukt av alle slags designere, og er full av bilder som har blitt nøye utvalgt blant bilder lastet opp av brukere. Lite tips: de automatiske innstillingene på siden vil gjøre at du får presentert et kuratert utvalg av bilder, så hvis du vil se alle bildene de har må du klikke på "New" øverst på siden.


Stocksnap

Stocksnap fungerer som et stort lager for forskjellige bildenettsider. Sjansen er derfor stor for at du finner mange av de samme bildene som på f.eks. Unsplash, men noen ganger finner du også noe helt unikt her. Søkefunksjonen er også veldig god.


Gratisography

Gratisography er en side styrt av Ryan McGuire - med hans egne ord, en "multifasettert, eksentrisk, og kreativ visuell kunstner". Hvis du leter etter noe som er #edgy, #kreativt, #morsomt, og med #sterke farger har du all grunn til å titte innom siden til Ryan. Siden har et stort lager av bilder allerede, og nye bilder blir stadig lagt til.


Splitshire

Splitshire er, i likhet med Gratisography, styrt av en enkelt fotograf. Daniel Nanescuss bilder er stilrene og elegante, men siden kan være noe vanskelig å navigere i fordi det er så mange kategorier å velge mellom. Du har dog gode sjanser for å gjøre noen gode funn - hvis du tar deg tiden til å lete.


Life of pix

Life of pix er en fin liten side satt opp av et Montreal-basert reklamebyrå. Bildene på siden er lastet opp av brukere, er uten opphavsrett, og kan brukes til både kommersielle og private formål. Du kan velge å søke etter noe bestemt i søkefeltet øverst på siden, eller klikke deg gjennom det flotte utvalget ved å trykke på "Next".


Refe

Dette er en Tumblr som tilbyr opphavsfrie bilder til alle slags formål, også kommersielle. Sideadministratorene skriver at de kun godtar "naturlig utseende" bilder fra bidragsytere. De aksepterer også bilder tatt med smarttelefon i bildeutvalget, så lenge de er i høy oppløsning. Sjekk ut denne siden hvis du er ute etter autentisitet.


Jay Mantri

Jay Mantri er en omreisende fotograf som bestemte seg for å dele noen av de beste bildene sine med resten av verden, uten krav om royalties. Dette er også en Tumblr-side, og mangler dessverre søkefunksjon, så hvis du leter etter noe spesifikt kan det ta lang tid før du finner noe som passer. Bildene er dog såpass flotte at letingen er verdt det.


Foodies Feed

Advarsel: ikke klikk deg inn på denne siden hvis du er sulten! Foodies Feed er hovedkilden til gratis matbilder. Bildene vil gi deg vann i munnen, og er så delikate at det kan være vanskelig å velge hvilket bilde man skal bruke. Du må dog betale for bildene med en sosial deling (Twitter eller Facebook), men et flott bilde er verdt den prisen.


ISO Republic

ISO Republic er en liten skattekiste fylt med vakre og kostnadsfrie bilder. Utvalget er ikke like stort som på de andre sidene vi har nevnt, men hvis du ser etter bilder av en bestemt by eller arkitektonisk objekt har de en flott portefølje med slike bilder. I tillegg har de et strålende utvalg bilder av mennesker som ser på kunst eller går forbi graffiti.


Verdt å ta en titt på

I tillegg til nettsidene ovenfor er det et par ekstra bildekilder som vi mener er verdt å nevne. Noen av dem er ikke fullstendig kostnadsfrie, og noen av dem har ikke like stort eller like kreativt utvalg som de vi har nevnt, men hvis du leter etter noe veldig spesielt, har søkt gjennom alle ressursene du kjenner og tipsene du har fått over, så kan disse være redningen.Snapwire


Det er noen flotte bilder på denne siden, men utvalget er ikke like godt kuratert som på noen av de andre nettsidene vi har nevnt.


Raumrot

Et lite utvalg gratis bilder fra en tysk fotograf.Tookapic

Flott utvalg av bilder uten opphavsrett, men kun noen av dem er gratis.


Om Billetto

Billetto er en nettside for å oppdage eventer. Oppdag eventer nær deg eller organiser ditt eget event - helt gratis. Opprett et event, selg billetter, selg merchandise, ta imot kortbetaling og mye mer. Helt gratis for deg som er arrangør.


Har du en idé til et arrangement?

pattern

Er du klar til å prøve det ut? Det er gratis.