Skred- og Toppturforedrag med Hvitserk hos Norrøna Oslo

Jan 15 2019 18:00 - 20:00

Norrøna Flagship Store Oslo, Akersgata 30, 0158 Oslo

Bli med Hvitserk og Espen Nordahl på foredragskveld!

Espen har jobbet som prosjektleder for CARE-Center for Avalanche Research and Education ved UiT Norges arktiske universitet, og som snøskredvarsler i NVE. I tillegg er han forfatter av boka "Toppturer i Troms" og medredaktør av boka "Trygge Toppturer".

Snø, skred og utfordringer.Interessen for aktiviteter i brattere snødekte fjell har økt enormt de siste årene. Dette er utrolig positivt. Samtidig er folk blitt mer bevisste og flinkere til å gjennomføre bedre beslutninger og valg under ferdsel i vinterfjellet. Men fortsatt løser folk ut og blir tatt av snøskred. Hvis det er noe vi overholdet ikke ønsker så er det at folk skal dø i snøskred. Toppturlivet og leken i snø skal være glede og gi oss gode opplevelser.

Vi er selv skyld i de de aller fleste skredulykkene. Så dette handler mye om å bevisstgjøre oss selv de utfordringer som venter når vi skal ut i den hvite lekegrinda.

Temaer og spørsmål som skal belyses: De fire skredfaktorene snøen, terrenget, været og mennesket. Hvordan bruke snøskredvarselet. Hva er den viktigste det forteller oss. Hvordan strukturere all informasjonen vi samler inn og bruke den på best mulig måte. Hva kan vi lære av hverandre og hva kan lære vi av andres feilvurderinger.

Paid Ticket Not Available