Generasjon Z - de nye trendZetterne i arbeidslivet

Oct 30 2019 08:30 - 15:00

Vulkan Arena, Vulkan 26, 0175 Oslo

Generasjon Z er født inn i den digitale tid. Hvordan vil de påvirke fremtidens ledelse, merkevarebygging og rekrutteringsarbeid?

​For å være en god leder og rekrutterer, er det viktig å forstå generasjonen. Hvilke verdier har Generasjon Z, hva ønsker de seg fra arbeidslivet, og hva tilfører de arbeidsplassen?

Med generasjon Z (f. 1996-2007) følger helt nye forventninger til arbeidslivet. 

De er den første generasjonen som er født inn i den digitale tidsalderen. De har knekt koden for kommunikasjon i sosiale medier og de verdsetter off-line-tiden på en ny måte. Verdigrunnlaget endres, og de lytter til andre stemmer enn før.

​Hvordan vil Generasjon Z påvirke fremtidens ledelse, merkevarebygging og rekrutteringsarbeid?

Denne konferansen gjør et dypdykk i behovene til de som er mellom 12-23 år (generasjon Z) med et særlig fokus på de unge mellom 18-23 år som er på vei inn, eller allerede er, i arbeidslivet. 

​Med foredragsholdere som Chloe Combi, Anita Krohn Traaseth, Elise By Olsen, Ingvil Gaasland, Eduardo Ibacache Rodriguez, Katharina Sinding-Larsen Fries og Nicholas Boyd vil ta deg med inn i kjernen av denne generasjonens behov, forventninger og kompetanseområder.

​For 15 år siden var det ofte kun to generasjoner på samme arbeidsplass. I dag er det vanlig med fire generasjoner som hver har sine særtrekk på arbeidsmarkedet: Generasjon X, Y, Z og babyboomers. Dette kan skape gnisninger og har ofte et utspring i manglende forståelse for hverandres behov. Med denne konferansen ønsker vi å sette fokus på hvordan man kan spille hverandre gode på tvers av generasjoner. 

​For å belyse disse temaene, har vi invitert eksperter og ungdommer i generasjonen til et spennende program!


PROGRAM:

08.30 Registrering og frokost  

09.00 Velkommen og introduksjon Torund Bryhn, CEO i Thought Laboratories

09.10 Generasjon Z: hvorfor er det viktig å forstå dem og hva trenger du å vite?

Chloe Combi, forfatter av boken Generation Z, konsulent og Generasjon Z-ekspert

09.50 Generasjon Z - de nye sjefene Elise By Olsen

19 år, Redaksjonssjef i magasinet Wallet, ekspert på egen generasjon og etterspurt foredragsholder

10.15  Pause

10:45  Digitalt og humant lederskap - hvordan fremtidens lederskap er det Generasjon Z forventer 

Eduardo Ibacache Rodriguez, pasjonert nettverksbygger, ingeniør og leder. Han er talsperson for et humant og inkluderende lederskap. 

10.55 Er verdidrevet ledelse, en sterk HR-kultur og flat struktur nøkkelen til suksess? TBA

11.05  Hvordan møter det offentlige den nye generasjonen?  TBA

11:15/30 Lunsj

12.00  Paneldiskusjon om hvordan bedrifter må tenke nytt rundt det å være en attraktiv arbeidsplass  

Anita Krohn Traaseth i paneldiskusjon med Generasjon Z-erne: Elise By Olsen, Nicholas J. Boyd og Katharina Fries

12.45 Pause

13.00  Strategier og verktøy for hvordan du kommuniserer med Generasjon Z (engelsk) 

Chloe Combi og Ingvil Gaasland

13:45  Paneldiskusjon som gir et dypdykk i hvordan det er å være i generasjon Z. 

Chloe Combi snakker med tre ungdommer i Generasjon Z.

14:30  Slutt på dagens program

Foredragsholderne og paneldebattantene:

Chloe.jpg

Chloe Combi 

Chloe Combi er en ekspert på generasjon Z. Hun utga en av verdens første bøker om denne generasjonen allerede i 2015: Generation Z: Their voices, their lives. Chloe bor i Storbritannia. Hun har siden 2015 intervjuet mange tusen ungdommer både i UK og andre land og hun har derfor en unik ekspertise og innsikt i deres behov. Hun jobber med en revidert utgave av boken fra 2015. I tillegg er Chloe konsulent for toneangivende firmaer som Porsche, Google etc som trenger hjelp med å tette generasjonsgapet og søker å forstå generasjon Z. 

Screen Shot 2019-09-14 at 6.48.46 PM.png

Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth er næringslivsleder og skribent. Hun har vært administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. Krohn Traaseth startet sin karriere i arbeidslivet som trainee i IBM i 1996. Hun har fått flere utmerkelser for sitt arbeid i næringslivet.  I 2014 utga hun boken Godt nok for de svina: En leders tanker om mot, sårbarhet og troverdighet (Cappelen Damm). Anita Krohn Traaseth er fast lørdagsspaltist i Aftenposten og driver podcast-serien «Camel uten filter». Romanen Kamel uten filter er hennes skjønnlitterære debut. Hun er nå rådgiver i European Innovation Council (EIC), en enhet som skal kartlegge hvordan europeisk innovasjon- og start-up-selskaper best kan løftes frem for å konkurrere på verdensmarkedene.

Screen Shot 2019-09-14 at 6.51.44 PM.png

Elise By Olsen

Elise By Olsen er 19 år og er hyppig omtalt som «verdens yngste redaktør» av magasinet Wallet, hun har gjort en TED talk der hun forteller om blant annet generasjon Z og post-internett-generasjonen, sine egne utfordringer og kampvilje mot etablerte normer, og hun har fått innpass i motebransjens innerste kretser både her hjemme og internasjonalt.

Elise har ekspertise på Generasjon Z i arbeidslivet og kulturfeltet, og har jobbet for Google, Gucci, Facebook, osv. Les mer om Elise på www.elisebyolsen.com 

IMG_4945_edited.jpg

Nicolas J. Boyd 

Nicholas er en ung profesjonell som studerer kommunikasjon Ledelse ved Handelshøyskolen BI.Han har vært en del av Model United Nations Styret ved hans tidligere skole. Nicholas har fått verdifull innsikt i virksomheten kommunikasjon og kundeforhold.

Screen Shot 2019-09-14 at 6.55.09 PM.png

Ingvil Gaasland 

Ingvil er nyansatt konsulent i Transcendent Group. Hun har over 15 års fartstid fra Gyldendal der hun har drevet med innovativ, digital produktutvikling. Hun har lang erfaring med å identifisere og forstå trender og nye læringsmåter. Gjennom å etablere Facebook-sider for studenter på en tid da ingen andre gjorde dette og kommunisere med målgruppene på en ny måte, greide hun å omsette denne kundeinnsikten i nyttige, digitale produkter. Hun har også vært redaktør for nyskapende, digitale produkter lenge før dette ble trendy. Hun har gått i bresjen for nye tilnærminger til læring på de unges premisser. Sammen med redaksjonen, har hun reist landet rundt for å hjelpe undervisere ved landets sykepleierutdanninger i å ta i bruk digitale læremidler. I tillegg er hun en aktiv Girl Geek og teknologientusiast. 

eduardo .jpeg

Eduardo Ibacache Rodriguez 

Eduardo brenner for å bygge nettverk og er kjent for å gjennomføre eventer, holde foredrag og være en mentor innen lederskap, selvrealisering og digital kultur. Han kommer til å fortelle om forventningene til fremtidens arbeidsplass - en fremtid som fokuserer mer på mennesker, kultur, innovasjon og der mangfold og inkludering er en selvfølge. Til daglig jobber han i Fremtind.

katarina.jpg

Katharina Sinding-Larsen Fries

Katharina Sinding-Larsen Fries er 19 år og studerer kreativ markedskommunikasjon samtidig som hun jobber som prosjektleder-intern hos Try reklamebyrå. Katharina er nysgjerrig på egen generasjon og mulighetene og utfordringene de møter. 

torund.png

Torund Bryhn

Torund er en ledende ekspert på å finne ord som tenner handling. Hun har mer enn 15 års erfaring innen energi, CCS, utenrikssaker, offentlig politikk og NGO  sektorer. Hun er en foredragsholder om offentlige saker, kommunikasjon, offentlig aksept, og har nylig snakket om hvordan man kan få offentlig aksept for CCS.