Europas kunst- og kulturhistorie på 1-2-3

Event ended

Europas kunst- og kulturhistorie på 1-2-3

Tickets from NOK 279.00

Location

Date

Oct 15 2019 18:00 - Oct 29 2019 20:00

Description

Kurs over tre kvelder: 15, 22 og 29 oktober på TBS Gallery kl. 18.00 - 20.00

Pris for en kveld: Kr. 300,- Det er mulig å delta kun en kveld. 

Europas kunst- og kulturhistorie på 1-2-3

 • Har du planer om å begynne å studere kunsthistorie?
 • Eller lurer du på hva Europa er?
 • Ønsker du å ha noe å slå i bordet med når kultureliten diskuterer ismer på utstillingsåpninger?
 • Liker du å skape ting, men gjerne vil se hvordan andre har gjort det opp gjennom historien?
 • Eller er du nysgjerrig på hva mennesker som har levd før oss har skapt og tenkt? 

Gjennom tre underholdende og lærerike dobbelttimer på TBS Gallery i Oslo tar kunsthistorikeren, folkeopplyseren og forfatteren Tommy Sørbø oss med på en reise i den europeiske kunsten og kulturens historie fra antikken og fram til i dag. «Europas kunst og kulturhistorie på 1-2-3» fungerer like godt for nybegynnere som for viderekommende og er et tilbud til deg som vil friske opp kunsthistorien.«Europas kunst og kulturhistorie på 1-2-3» er et kurs som Tommy Sørbø allerede holdt våren 2019 i Porsgrunn, og som han fikk mange forespørsler om å holde også andre steder i landet. Vi er nå glade for at Tommy Sørbø kommer til TBS Gallery 15., 22. og 29. oktober og holder kurset hos oss. I tre kvelder kan dere følge forelesninger/ opptredener/ infotainments, med innhold som både har substans, underholdningsverdi, og det krever ikke store bakgrunnskunnskaper.  

I snart tretti år har historikere, idehistorikere, sosialantropologer og kunsthistorikere dekonstruert store deler av kunst- og kulturhistorien, ikke minst den europeiske. De har satt spørsmålstegn ved alt fra de tradisjonelle epokeinndelingene og synet på kvalitet til forestillingen om at det finnes en unik europeisk sivilisasjon. Mye av dette har gitt støtet til interessante prinsippdiskusjoner, men tanken om at alt henger sammen med alt, har samtidig gjort det vanskelig å avgrense stoffet i tid og rom. Det gjelder særlig for alle de som ønsker seg en grei og lesbar, men samtidig ny og oppdatert oversikt over nettopp europeisk kunst og kultur.

Globaliseringen og den økte innvandring virker nemlig ikke bare på den måten at vi gjenkjenner oss selv i de andre og omvendt, men også ved at vi gjennom hverandres forskjellighet konfronteres med våre egne verdier. Verdier som mange så lenge har tatt for gitt, at de ikke lenger har et bevisst forhold til dem.

Dette kurset henvender seg ikke bare til fagfolk, men alle som er nysgjerrige på temaet, og som til nå kanskje har vært redd for å føle, eller i hvert fall vise, stolthet overfor den kulturen de er en del av. Men den vil naturligvis også kunne være et tilbud til de som vil vite mer om den kulturen de skal integreres i.

Med utgangspunkt i fem, seks kunstverk fra hver tidsepoke fortelles historien om kunsten, samfunnet, kulturen, teologien og filosofien. Det legges vekt på egenskaper som den europeiske kulturens dynamikk, dyrking av individet og nysgjerrighet på andre kulturer. Utvalget må gjerne leses som en kanon, selv om uviljen mot det mønstergyldige og åpenheten for andre kulturer paradoksalt er en av de viktigste kjennetegnene på denne kulturen.


Organiser

Kunstsenteret TBS Gallery viser utstillinger med skulpturer, malerier og tegninger av den 82 år gamle billedkunstneren Tore Bjørn Skjølsvik. Galleriet som åpnet den 19. mai 2019, presenterer ulike utstillinger og inviterer til spennende kulturelle sammenkomster.

Venue

Oscars gate 23, 0352 Oslo

FAQ

 • I have not received my ticket via email. What should I do?

  The first thing to do is check your spam/junk filters and inboxes. Your tickets were sent as an attachment and can be thought of as spam by some email services. Alternatively, you can always find your tickets in your Billetto account that you can access in the browsers or the dedicated Billetto app. For more help with this, read here.

 • I wish to cancel my ticket and receive a refund. What should I do?

  The approval of refunds is entirely at the event organiser’s discretion, and you should get in contact with the event organiser to discuss what options are available to you. To get in touch with the event organiser, simply reply to your order confirmation email or use the "Contact organiser" form on the organiser's profile. For more help with this, read here.

 • I have registered on the waiting list, what happens now?

  If more tickets become available you will be notified (by email) amongst others who have joined the list. Purchasing is on a first-come first-serve basis. For more information, read here.

 • Where do I find a link to an online event?

  Check your order confirmation page or order confirmation email. Usually, the organiser of the event provides the details in the order confirmation email or they might send you a follow-up email with a link to their online event. You might also want to read the event description on Billetto where an event organiser should describe how to join the event online. For more information on this, read here.

 • What is refund protection and why would I need it?

  Refund Protection provides you with the assurance that if unforeseen and unavoidable circumstances interfere with your ability to attend an event you can claim a refund. For more information on this, read here.