Trond Granlund med band - på Jømnvang i Elverum

24. August 2018, 20:00 - 22:00

Folkets Hus Jømnvang, Kverndalsvegen 23, 2416 Jømna

Trond Granlund med band spiller på Folkets Hus Jømnvang på Jømna i Elverum, fredag 24. august 2018. Dørene åpner klokka 19, konserten starter klokka 20.

Trond Granlund er en av Norges virkelige musikalske skatter. Han har gledet oss med sin fortellerevne i over 40 år og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert.

Han har vunnet spellemannprisen, gitt ut mer enn 25 album, skrevet bøker og deltatt på flere innspillinger enn de fleste norske musikere.

Trond Granlund har de siste åra rukket å feire både 50-årsjubileum som konsertartist og 40-årsjubileum som plateartist, og han er fortsatt en meget aktiv liveartist med eget band.

På første halvdel av 1970-tallet gjorde Granlund karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin' (1983) solgte meget bra.

I 2017 slapp Trond Granlund albumet "Tanken er fri – Arbeidersanger" til meget gode kritikker. Når han nå synger sine favoritter fra arbeiderbevegelsens sangskatt, får han oss til å oppdage disse tekstene på nytt og gjør dem relevante for oss igjen. Og han synger dem med en oppriktighet, nærhet og varme som det tar tiår å tilegne seg nok erfaring til å uttrykke.

«Tanken er fri» bygger naturlig videre på hans trilogi «Sanger jeg lærte av faren min» (2010), «Bror min og jeg» (2012) og «Sangene langs veien» (2014). I tillegg har Trond det siste året gitt ut en boks med mange av hans innspillinger fra perioden 1973-1986, også den til strålende kritikker.

Til konserten på Folkets Hus Jømnvang har han med seg disse musikerne:

Jan Arild Moe: Kontrabass
Tommy Granlund: Spansk gitar
Trine Sennerud Melby: Nøkkelharpe og torader

Jømnvang selger øl, vin, mineralvann, kaffe, enkle småretter og snacks før konserten og i pausen. Etter konserten er det også mulig å sitte igjen og hygge seg med andre konsertgjester over et glass vin eller en kopp kaffe. Konserten er beregnet ferdig ca klokka 22, men Jømnvang holder åpent til midnatt hvis det er folk som vil være igjen litt etterpå.

Trond Granlund med band 24. august

Stengt