Tegneserie-verksted med Anneli Furmark

Storgata 95, 9008 Tromsø
13. November 2021, 15:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Som en del av Ordkalotten gjennomfører Anneli Furmark to arrangementer på Perspektivet Museum lørdag 13. november.
Kl. 15.00: Tegneserie-verksted for voksne (over 13 år). Både nybegynnere og mer erfarne er hjertelig velkomne!

Anneli innleder verkstedet med en prat om seriefortelling, hvorpå deltakerne parvis skal jobbe fram sine serier gjennom fortellinger til hverandre. Verkstedet avsluttes med en felles gjennomgang av seriene som har blitt produsert av deltakerne. Det blir også en kort materialintroduksjon. Deltakerne oppfordres til å ta med seg sine eventuelle foretrukne materialer, noe materiale vil være tilgjengelig.

Anneli Furmark er tegneserieskaper, billedkunstner og illustratør bosatt Umeå, Sverige. Hun er utdannet på Konsthögskolan i Umeå og har siden da arbeidet vekselvis med maleri, serier, tegning og med å skrive.

Hennes første tegneseriebok  ”Labyrinterna och andra serier” utkom i 2002, og siden da har hun gitt ut ti bøker. Av disse kan blant annet ”En sol bland döda klot”(2016) fremheves, både fordi den delvis utspiller seg i Tromsø, og har en fortelling i fortellingen som er basert på Cora Sandels roman ”Alberte og Jacob”.

I tillegg har hun laget en biografisk tegneserie i forbindelse med utstillingen om livet og kunstnerskapet Sara Fabricius/Cora Sandel på Perspektivet Museum. Denne er utgitt som tegneseriehefte sammen med novellen ”Två katter i Paris” fra samme forfatter. Furmark har også gitt ut ungdomsromanen ”Närmare kommer vi inte”(2018) sammen med Tromsøforfatteren Monica Steinholm. Flere av titlene er også utgitt på fransk og engelsk. Furmarks bøker har mottatt Seriefrämjandes pris Urhunden tre ganger.

Furmarks arbeid, såvel tegneserie som malerier, handler ofte om menneskers relasjoner til landskap, til stedet, og kanskje aller mest til hverandre.

Foto: Martin Stenmark

Profile picture
Perspektivet Museum

Perspektivet Museum (Storgata 95) viser skiftende utstillinger i et grenseland mellom kulturhistorie og kunst, det lokale og globale. 

For tiden har museet to utstillinger knyttet til forfatteren og billedkunstneren Cora Sandel/Sara Fabricius (1880-1974). Kunstneren hadde en sterk forankring til Tromsø, men også til Firenze, Paris og Stockholm. Gjennom utstillingene møter de besøkende kulturhistorie, billedkunst, litteratur, tegneserie og samtidskunst. Mellom malerier, gjenstander og bøker etter kunstneren kan man lytte til hennes brev, skrevet rundt forrige århundreskifte. Da bodde hun i huset som i dag rommer Perspektivet Museum. 

Museets formidling av Cora Sandel finnes også utenfor Storgata 95. Med telefon og QR-koder kan man følge en lydvandring med opplesning fra deler av hennes roman «Alberte og Jakob» (1926). Denne vandringen er gratis, og kan gjøres uavhengig av åpningstider

arrangementet ble avsluttet

Tegneserie-verksted med Anneli Furmark

Vis detaljer
Vil du ha flere eventer?

Meld deg på her for å få et samlet event-utvalg på e-post