Strikke-kurs

21. November 2018, 16:00 - 19:00

Deichman Hovedbiblioteket, Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo

Lurer du på hva årets julegaver til familie og venner skal være? Hva med et par votter strikket etter tradisjonelle samiske mønstre?

Oslo Sámiid Duodji inviterer på ny til samisk strikke-kurs hvor samiske votter er tema. Her kan dere lære mer om samiske strikketradisjoner og ikke minst får dere lære å strikke samiske votter fra egne trakter. Om du hegner til Karesuando eller Lyngen, Karasjok eller Jokkmokk, her finnes garantert strikkeoppskrifter for deg!

Kurset vil gå over to dager i Folkeverkstedets lokaler og deltagelse er gratis. Vi har dessverre kun 15 plasser så her er det første-mann-til-mølla prinsippet som gjelder, og husk; om du skulle bli syk eller av annen grunn være forhindret fra å møte opp så gi beskjed slik at din plass kan gis til en annen.

Det dere trenger er strikkepinner (settepinner) i størrelse 1,5 til 3 og garn. Vi anbefaler Rauma finullgarn eller Rauma 3-trådgarn. Begge sorter får man kjøpt på Husfliden, og Ahkko eller Siessá gar fra Stoorstålka. Begge kan man kjøpe på Spinnvilt på Torshov (de har og en nettbutikk hvor garnet er tilgjengelig). Men husk at størrelse på pinner og hvilket garn som passer best er avhengig av området man ønsker å strikke vott fra. Om du er usikker på hva du skal velge så spør via arrangementsiden. Eventuelt kan OSD lage en ferdig pakke med mønster, pinner og garn som kan kjøpes på kurset.

Det vil bli servert kaffe og te.

Påmelding

Stengt