Plateslipp: Frøyas sanger

Plateslipp: Frøyas sanger

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

11. Mars 2023, 16:00 - 17:00

Beskrivelse

Musikkhistorien er velkjent. Fra den tidlige folkemusikken via kirkemusikk til opera og store symfoniorkestre. Bøkene er fulle av fortellinger om begavede musikere og komponister, og titler og navn klinger kjent og kjært i ørene våre. Du kan sikkert ramse opp Beethoven, Brahms, Schubert, Grieg... Men hvor mange kvinner kan du navnet på? Det er på tide med et dypdykk i den klassiske musikkhistorien - på kvinnesiden.

Konsertserien Kvinnelige spor i musikkhistorien, drevet av pianisten Monica Tomescu-Rhode, trekker kvinnelige komponister fram i lyset. Konsertserien ble i 2021 nominert til “Årets klassiske formidler” av Klassisk.net. Juryens begrunnelse: “Kvinnelige spor i musikkhistorien er en frisk og kunnskapsrik serie som presenterer kvinnelige komponister gjennom tidene. Konsertserien er den eneste av sitt slag i Norge og gjør et viktig formidlingsarbeid ved å presentere de kvinnelige komponistene som er blitt oversett gjennom historien.”

Heldigvis ble ikke alle oversett. Noen hadde omstendighetene på sin side og fikk utvikle talentet sitt og bruke sin musikalitet. Enkelte var også høyt ansett og respektert i sin levetid, og satte viktige spor etter seg i musikkhistorien. Ja, du har vel hørt om 1800-tallets store stjerne Pauline Viardot? Eller Agathe Backer-Grøndahl, Norges kvinnelige svar på Edvard Grieg?

Sammen med sangeren Marit Sehl har Monica Tomescu-Rohde nå hatt gleden av å spille inn utvalgte sanger og pianostykker av kvinnelige komponister som levde på 18- og 1900-tallet. Noen av disse sangene er aldri tidligere gitt ut – notene er ikke en gang trykket, men må leses fra komponistens egen håndskrift. Albumet «Frøyas sanger» er en unik samling sanger og pianostykker av kvinnelige komponister. Plateselskapet «Frøya Productions» er det første i Norge som spesialiserer seg på å utgi musikk av kvinnelige komponister, og «Frøyas sanger» er den første i rekken.

Velkommen til plateslippkonsert!

Lokale

Galleri Athene, Grønland 57, 3045 Drammen

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.