Peter Nordberg med Stene Osmundsen på Backstage

20. April 2018, 20:00 - 21:30

Backstage, Skagen 5, 4006 Stavanger


Dørene åpner 19.00

I disse dager er Nordberg aktuell med en duett med Anita Skorgan. Sammen har de skrevet låten "Du er her".

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere to album og en EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp- vokalist Vidar Johnsen.

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. Sommeren 2012 spilte de support for The Eagles på Viking Stadion i Stavanger, foran 20 000 mennesker.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg sluppet et antall singler og også tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

Det nye albumet Om Man Inte Är Här, april 2016, legger en fersk nyanse til Peters musikalske pallett - et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

”Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører.” - Tidens Krav, 10 april 2017

“Gamle og nye låtar, somme heilt “blodferske” og upubliserte, vart regelrett pumpa utover salen som fylgje av Osmundsen sitt fyrverkeri av eit akkompagnement. Han tromma og slo på alt mogeleg såg det ut til, og virvla Nordberg sin musikk avgarde med ein rytme og fart som få hadde forventa - for musikken til Peter Nordberg vert gjerne omtalt som litt lågmælt og “nedpå”. At publikum likte den nye “innpakninga” herskar det liten tvil om. Applausen var heftig og stemninga bortimot sydlandsk.” - Tone Mannsåker, Radio Folgefonn

I løpet av kvelden får vi høre låter både fra solo-platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg, og kanskje også noe helt nyskrevet... Med seg på scenen har Peter trommeslageren Stene Osmundsen (bl.a. The September When, Anne Grete Preus, Morten Harket).

Vi kan forvente “en kväll med akustiska förtecken och ett kraftfullt sväng.”

Voksen

Stengt