Logg inn / Registrer deg

MIDNATTSKONSERT

29. Juli 2017, 23:00 - 30. Juli 2017, 00:00

Eidfjord Gamle Kyrkje, Lægreid, 5783 Eidfjord


utøvarar:

Katharina Forgner-Kockum - sopran

Sini Simonen - violin

Ragnhild T. Haulgand - cello/elektronikk

Inger-Kristine Riber - trøorgel

Internasjonalt kjende kunstnarar inviterer til eit gripande møte mellom det gamle og det nye i Gamle Eidfjord Kyrkje. Rommet set stemningsfulle råmer for ein konsert der musikarane gjev seg i kast med store meisterverk, utforskar nye klangar, og tek publikum med i ei spanande oppleving.

KATHARINA FROGNER KOCKUM begynte sin musikalske bane allerede som barn i Adolf Fredriks musikklasser og medvirket da som solist ved f.eks. nobelprisutdelinger og i Sveriges Television. Hun utdannet seg videre ved musikkonservatoriet i Falun, deretter fulgte en påbygningssutdannelse ved Birka Folkhögskola og sidan solistutdannelsen ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Mariefredsakademin. Hun har deltatt i mesterklasser for professor Håkan Hagegård, Loa Falkman, Ingrid Smith, Kevin Smith, Helena Döse og Kristina Gohrne. Videre har hun studert for Eva Larsson-Myrsten og Franco Federichi i Parma. For tiden studerer Katharina Frogner Kockum for Robert Cowart, Metropolitan og professor Håkan Hagegård.

Med flere hovedroller har Katharina Frogner Kockum allerede etablert sitt navn i Sverige. Av dem kan nevnes Marit i Rune Lindströms Himlaspelet og Maria i Sound of Music, Magnolia i Teaterbåten, Grilletta i Apotekeren av Haydn og Susanna i Figaros bryllup. Katharina Frogner Kockum har videre tolket rollen som Lady Billows i Brittens opera Albert Harring i samproduksjon med Kungliga Operahögskolan i Stockholm, og gjort en betydelig rolle i operaen Der Zwerg i Israel under ledelse av maestro Paul Nadler. Hun har gitt en rad kritikerroste konserter og forestillinger både i Sverige og utenlands, medvirket som solist med kor og orkestre og sunget ved store innvielser og festivaler rundt om i Sverige. I 2005 ble hun utvalgt til å representere Stockholms Lucia i Italia med en rekke offisielle sangopptredener i Roma og på Sicilia, og i 2006 representerte hun Sverige som solist i Polen med opptredener i bl.a. Sal Leopoldina. Hun har holdt flere konserter i Tel-Aviv i samarbeid med IVAI og Metropolitan Operahouse.

Den finske fiolinisten SINI SIMONEN har ein aktiv karriere som kammermusiker og solist. Ho er ledaren for den prisvinnande "Castalian String Quartet", og fiolinist i "Calvino Piano Trio". Simonen er også medlem av den kjende danske kammergruppa Esbjerg Ensemble, beståande av ein strykekvartett, blåsekvintett og perkusjon. Sini Simonen har vunne top prisar ved fleire internasjonale violinkonkurransar inkludert Lipizer, Flesch, Cremona og Sibelius fiolin konkurranse. Hor har også prisar frå Lyon, Banff og ARD kammermusik konkurranse.

Sini studerte ved Sibelius akademiet, Musikhochschule Hannover og Musik-Akademie Basel. Ho har vore solist med Finnish Radio Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, Stuttgart Chamber Orchestra, Cologne Chamber Orchestra, Göttingen Symphony Orchestra, Gyor Philharmonic Orchestra and Trondheim Symphony Orchestra.

Sini spiller på en Giovanni Battista Guadagnini fiolin fra 1760 utlånt frå det finske kulturfondet.

RAGNHILD T. HAUGLAND er komponist, cellist, lyddesigner og musikkprodusent utdannet ved NKH og Solent University (UK). Nytt medlem i nyMusikks Komponistgruppe. Arbeider hovedsakelig med musikk og lyd til nye medier, musikkteater, og andre sceniske produksjoner. Har utviklet et særegent lydbilde der hun leker seg med akustiske og elektroniske lydlandskap. Ragnhild ble tildelt diversestipend for nyutdannede kunstnere i 2014, og har siden arbeidet som profesjonell komponist.

Pianisten INGER-KRISTINE RIBER har med sin sjarmerande personlegdom, poetiske lidenskap og teknisk mestring av klaveret har fått stor merksemd internasjonalt. Ho har vorte tildelt fleire prisar og utmerkingar. Riber er ein av våre leiande og engasjerte musikarar i Noreg i dag, og er ein attraktiv utøvande kunstnar med stor fagnad som solist og kammermusikar. Etter avslutta utdanning vart ho tildelt ei utmerking av Norges Forskningsråd og det tyske oljeselskapet RWE-DEAD for å sikra vidare internasjonal kunstnerisk profesjonalisering. Dette leia fram til ei rekkje oppdrag i USA, Tyskland, Italia, Sveits, Storbritannia og Skandinavia. Inger-Kristine Riber er utdanna ved Universitetet i Oslo, Norges Musikkhøgskule og Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover i Tyskland. I tillegg til sine solostudium i klassisk piano og kammermusikk, har Riber også markert seg innan kulturell entreprenørskap. Mykje av arbeidet hennar er farga av ein visjon om å skapa nye arenaer for klassisk musikk, og ho har leia fleire eigeninitierte prosjekt både på nasjonal og internasjonal arena.

Voksen

250.00 NOK


Honnør

200.00 NOK


Barn (0-18)

Gratis

KF-PASS voksen

800.00 NOK


KF-PASS Honnør

600.00 NOK