Man er først og fremst menneske - et vitnesbyrd

11. November 2016, 18:00 - 22:00

Verkstedhallen, Svartlamon, Strandveien 29, 7042 Trondheim

Forestilling 1: 18.00
Forestilling 2: 20.00

Ordinær: 150 eks. billettavgift
Medlem/Student: 100 eks. billettavgift


Om stykket:
Hvordan er det å være menneske etter å ha blitt utsatt for overgrep som barn? Hvordan påvirker dette deres identitet? Hvem er egentlig menneskene bak statistikken?

Forestillingen tar for seg nettopp dette. Den viser deler av hverdagen til utsatte og hvordan de lever med seg selv, sine minner og i nære relasjoner. Sammen med egenkomponert lyd presenterer forestillingen menneskers opplevde erfaringer og samfunnets holdninger i estetisk form. Forestillingen er basert på intervjuer av tidligere utsatte, statistikk, fakta om tematikken, skjønnlitterære verk og de medvirkende sin egen refleksjon
"Man er først og fremst menneske - et vitnesbyrd" er en forestilling om det å være menneske etter å ha opplevd seksuelle overgrep som barn. Den viser hverdagen til utsatte og hvordan de lever med seg selv, sine minner og menneskene rundt seg. Forestillingen handler om deres syn på seg selv, deres tanker om verden rundt og hva de liker å spise til middag. Det handler om de hverdagslige tingene og hvordan verden av og til kan være for stor, men også for liten. Det handler om sorg og svikt, men også om gleder og kjærlighet. Regissør, komponist og skuespillere har eksperimentert med form og spillestil for å finne en plattform som kan fremme tematikken og manus på en god måte. Sammen med egenkomponert lyd/musikk presenterer vi menneskers opplevde erfaringer og samfunnets holdninger i en estetisk form. Manuset er tett basert på intervjuer med utsatte, medias fremstilling av tematikken, skjønnlitteratur og de medvirkendes egne refleksjoner. Vi ønsker å rette søkelyset på menneskene bak statistikkene og danne en plattform for et mer modig og åpent samfunn.

Forestillingen varer i ca 45 minutter.
"Man er først og fremst menneske - et vitnesbyrd" - regi, manus og konsept: Aimée Viktoria Kaspersen. Skuespillere: Oda Valborg Gujord Gellein, Hilde Domaas og Sindre J. Karlsholm. Musikk av Egil Stenhaug Strand.

(Ved bestilling av medlemsbillett må du sende mail til post@lmso.no for bekreftelse av medlemskap. Navnet ditt vil da stå på en liste ved inngangen. Dersom du er student ber vi om at du tar med studentbeviset.)

Ordinær 18.00

Ikke tilgjengelig

Medlem/Student 18.00

Ikke tilgjengelig

Ordinær 20.00

Ikke tilgjengelig

Medlem/Student 20.00

Ikke tilgjengelig