Litteraten: Poetikkseminar med Vigdis Hjorth

Storgata 95, 9008 Tromsø
10. Januar 2020, 19:00 - 20:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Vigdis Hjorth står på Litteratens første plakat i 2020, og åpner samtidig vårens rekke med poetikkseminar, som arrangeres på Perspektivet Museum.

Vigdis Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med "Hjulskift" (2007), "Snakk til meg" (2010), "Tredve dager i Sandefjord" (2011), "Leve posthornet!" (2012) og "Et norsk hus" (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Det virkelig store gjennombruddet kom med "Arv og miljø" (2016), som ble både kritikerfavoritt og en stor salgssuksess. I 2018 kom "Lærerinnens sang", en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse.

Poetikkseminaret er en åpen forelesningsrekke der Forfatterstudiets gjestelærere reflekterer rundt et selvvalgt emne. Seminaret arrangeres av Forfatterstudiet, Forfattersentrum og Perspektivet Museum, og er åpent for alle.

GRATIS INNGANG! NB! Billett kreves! 


Litteraten er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord.

Foto: Agnete Brun

Profile picture
Perspektivet Museum

Perspektivet Museum (Storgata 95) viser skiftende utstillinger i et grenseland mellom kulturhistorie og kunst, det lokale og globale. 

For tiden har museet to utstillinger knyttet til forfatteren og billedkunstneren Cora Sandel/Sara Fabricius (1880-1974). Kunstneren hadde en sterk forankring til Tromsø, men også til Firenze, Paris og Stockholm. Gjennom utstillingene møter de besøkende kulturhistorie, billedkunst, litteratur, tegneserie og samtidskunst. Mellom malerier, gjenstander og bøker etter kunstneren kan man lytte til hennes brev, skrevet rundt forrige århundreskifte. Da bodde hun i huset som i dag rommer Perspektivet Museum. 

Museets formidling av Cora Sandel finnes også utenfor Storgata 95. Med telefon og QR-koder kan man følge en lydvandring med opplesning fra deler av hennes roman «Alberte og Jakob» (1926). Denne vandringen er gratis, og kan gjøres uavhengig av åpningstider

arrangementet ble avsluttet

Litteraten: Poetikkseminar med Vigdis Hjorth

Vis detaljer
Vil du ha flere eventer?

Meld deg på her for å få et samlet event-utvalg på e-post