Kråka pub inviterer til mestermøte med Petter Wettre & Hans Mathisen

5. Mai 2018, 18:00 - 6. Mai 2018, 00:00

L. P. Wettres vei 20C, 1392 Vettre


Kråka pub inviterer til mestermøte med Petter Wettre & Hans Mathisen

To av de viktigste og mest profilerte musikerne i norsk jazz gjennom tidene møtes på Kråka Pub 5. mai!

Hans Mathisen og Petter Wettre er i dag blant landets fremste utøvere på sine instrumenter. Repertoaret som fremføres er en blanding av eget stoff blandet med det beste av standard-jazz materiale. Det er komposisjoner spesielt tilrettelagt for akkurat denne instrumentering – gitar og saksofon. Petter Wettre sier følgende: «Å spille uten bass åpner for mange muligheter i komposisjonene som ellers ville være vanskelig med bass» Det er nok en langt større utfordring å spille uten bass enn det er å lytte til musikken. Dette blir en intimkonsert hvor lytteren inviteres inn i musikken på en på en helt spesiell måte. Petter Wettre og Hans Mathisen med base i den amerikanske jazztradisjonen har 3 Spellemannpriser mellom seg, og har spilt og arrangert musikk med kremen av norske og internasjonale jazzutøvere.

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste aktørene på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag.Wettre er kjent for å spille jazz som groover. Han studerte musikk ved prestisjefylte Berklee College of Music i Boston. Han fikk sitt gjennombrudd i 1995 da han som NRK’s representant spilte med EBU Orchestra i Praha.1996 debuterte Wettre som bandleder med albumet ”Pig Virus”. Dette ble nominert til Spellemannprisen samme år.

Mange vil oppdage hvilken glimrende musiker Hans Mathisen er. Han imponerer med sitt Pat Metheny- og Wes Montgomery-inspirerte spill. I 2005 fikk han Spellemannsprisen for plata ‘Quiet Songs’.

Alt er dermed duket for en magisk aften på Kråka!

Billettpris: kr. 200,- + avgift.
Dørene åpner kl. 13.00 med uteservering og sol. Konserten starter ca. kl. 20.30.

Petter Wettre (saksofon), er med sine 19 utgivelser i eget navn, 6 Spellemannsnominasjoner, 2 Spellemannpriser og mottaker av Klart Svar Prisen (Kongsberg Jazzfestivals talentpris) en av Norges mest anerkjente og meriterte saksofonister. I 2000 ble han kåret til nr.7 in Jazzreview's "Top Ten" utgivelser i England for sin utgivelse "In Color". Han er også kåret til en av Europas top ti ledende musikeres i Jazzreview 2002. Turnert med Manu Katche 2008 - 2010. Opptredener i Kina, USA, India, Europa, Sør Afrika og Sør Korea med egne band og egne komposisjoner. Spilt med bl. a. Dave Liebman, Gene Perla, Manu Katche, Tomasz Stanko, Arild Andersen, Jon Christensen, Adam Nussbaum, Joey DeFrancesco og Jerry Bergonzi,

Hans Mathisen er gitarist, komponist og arrangør fra Sandefjord, utdannet ved NTNU, jazzlinja. Han har gitt ut 4 album i eget navn, det siste utgitt nå i 2017 med Kringkastingsorkesteret. For debutalbumet Quiet Songs (2005) fikk Mathisen Spellemannprisen i jazzklassen. Han har komponert musikken til filmen "Salmer Fra Kjøkkenet» og har arbeidet som arrangør for Kringkastingsorkesteret siden 2003.I tillegg har Mathisen skrevet mange bestillingsverk, blant dem Timeless Tales til Festspillene i Vestfold, fremført av Kongelige Norske Marines Musikkorps storband og Lysande Mørker til nyåpningen av Oslo Domkirke sammen med lyrikeren Jon Fosse. Mathisen har konsertert over hele verden, inkludert USA, Japan og Cuba samt hele Europa.

Billett

Stengt