Kråka pub inviterer til mestermøte med Petter Wettre & Arild Andersen

29. August 2019, 18:00 - 23:59

L. P. Wettres vei 20C, 1392 Vettre

Kråka pub inviterer til mestermøte med Petter Wettre & Arild Andersen!

To av de viktigste og mest profilerte musikerne i norsk jazz gjennom tidene møtes på Kråka Pub torsdag 29. august!

Arild Andersen og Petter Wettre er i dag blant landets fremste utøvere på sine instrumenter. Repertoaret som fremføres er en blanding av eget stoff blandet med det beste av standard-jazz materiale. Det er komposisjoner spesielt tilrettelagt for akkurat denne instrumentering – bass og saksofon. Dette blir en intimkonsert hvor lytteren inviteres inn i musikken på en på en helt spesiell måte. Petter Wettre og Arild Andersen med base i den amerikanske jazztradisjonen har spilt og arrangert musikk med kremen av norske og internasjonale jazzutøvere.

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste aktørene på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag.Wettre er kjent for å spille jazz som groover. Han studerte musikk ved prestisjefylte Berklee College of Music i Boston. Han fikk sitt gjennombrudd i 1995 da han som NRK’s representant spilte med EBU Orchestra i Praha.1996 debuterte Wettre som bandleder med albumet ”Pig Virus”. Dette ble nominert til Spellemannprisen samme år.

Arild Andersen ble kjent som jazzmusiker på slutten av 60-tallet, særlig gjennom sitt samarbeid med Jan Gabarek. I 1982 startet han bandet Masqualero sammen med Jon Christiansen, Nils Petter Molvær, Jon Balke og Tore Brunborg. Bandet eksisterte i 10 år, ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser. Andersen vant selv Gammeleng-prisen i klassen jazz i 1984.

Alt er dermed duket for en magisk aften på Kråka!

Billettpris: kr. 250,- + avgift.

Dørene åpner kl. 18.00. Konserten starter ca. kl. 20.30.