Kosmetikk og regelverk: Dagskonferanse.

13. November 2018, 09:00 - 18:00

Perminalen hotell, Øvre Slottsgate 2, 0157 Oslo


Velkommen til en helt unik dagskonferanse, hvor vi dukker grundig inn i gjeldene regleverk for sikkerhet, merking, registrering og salg av kroppspleieprodukter og kosmetikk: Bryter det ned og gjør det forståelig. Vi er så heldige å ha fått med oss to representanter ifra Mattilsynet: Bjørg Bergheim og Nathalia Larsen. I tillegg kommer naturmedisinsk aromaterapeut Una Iversen-Ottne, som har ingeniørbakgrunn innen analytisk kjemi.


Vårt ønske er å samle og styrke hele næringen, slik at vi kan løfte hverandre, skape trygghet, klarhet, åpenhet, dialog, og på den måten tilby det beste, med trygghet for forbrukerene.

Ved konferansens slutt håper vi du har fått svar på:

  • Importører og distributører / leverandører:​​ Hvilken informasjon trenger du som importør og leverandør av ingredienser til kosmetikk og kroppspleieprododukter å gi til dine kunder når de kjøper produkter ifra deg.
  • Produsenter:​​ Hvordan analysere, merke og registrere kosmetikk og kroppspleieprodukter.
  • Hva vil det i praksis si å være «ansvarlig person» når du lager og selger produkter?
  • Hvem kan, og hvordan analysere og sikkerhetsvurdere et produkt?
  • Hvordan merker du produktene «riktig» utfra analysen og sikkerhetsvurderingen?
  • Hva er et produktinformasjonsdokument, hvordan skal det se ut og hva skal stå i det?
  • Hvordan registrerer man produkter i det europeiske kosmetikkregisteret?
  • -Og eventuelt andre ting du måtte lure på, som er relveante for programmet.


Hva er egentlig kosmetikk?
Kosmetikk og kroppspleieprodukter er et bredt begrep, som inkluderer både kremer, salver, hårprodukter, såper, og til og med tatoveringsblekk. Det vil si; alt som påføres huden, som ikke er legemiddel. -Enten det er hjemmelaget, fabrikklaget, økologisk eller ikke. Enten du selger til venner og kjente, står på markeder, har nettbutikk eller selger til butikker: Regelverket gjelder for alle, og per i dag er det ingen unntak. VIL DU SPØRRE OM NOE SPESIFIKT?

Det unike med denne konferansen, er at du kan være med å sørge for at du får svar på det du lurer på: Alle som melder seg på konferansen før 8.11, kan sende inn 3 spørsmål som de ønsker at Mattilsynet svarer på. Spørsmålene må være relevante. I tillegg vil vi legge inne en spørsmål / svar del, hvor relevante spørsmål også kan stilles på selve konferansen. 


PRAKTISK INFORMASJON:

Sted: Perminalen i Oslo, Øvre Slottsgate 2, Konferanserommet i 2. etasje.
Tid: 13. November kl 09:00 – 18:00, inkl. lunsj. Dørene er åpne for registrering og ankomst 08:30 – 09:00-
Pris: 1800 (inkluderer deilig lunsj på Perminalen, et lite kurshefte og en liten overraskelse).
Påmelding: KJØP BILLETT HER.
Spørsmål: viviannalexandra@romforro.no
Foredragsholdere: Fra Mattilsynet: Bjørg Bergheim og Nathalia Larsen. Fra Aromainnsikt: Una Iversen-Ottne; naturmedisinsk aromaterapeut og  ingeniør i analytisk kjemi. Konferansier: Viviann Alexandra Knutsen, naturmedisinsk aromaterapeut.


Program:

08:30 -09:00: Ankomst og registrering.

ca 09:15 - 09:30 Velkommen og informasjon om dagen.

ca 09:30 - 11:45: Mattilsynet informerer. Samt: spørsmål og svar.

ca 11:45: Pause

ca 12:00: Una Iversen-Ottne: Vi tar utgangspunkt i en lavendelsalve vi har laget for anledningen: Trygghet og sikkerhetsvurdering av kosmetiske produkter. Hvordan gjøres det? Hvem kan gjøre det? Hvilken informasjon trenger du å ha tilgjengelig for å kunne gjøre det? Hvordan forstå et sikkerhetsdokument og hvordan lese og forstå sikkerhetsdatablad?

ca 13:00 - 14:00: Lunsj

14:00: Sikkerhetsvurdering fortsetter.

Merking av kosmetiske produkter generelt, og merking av produkter som inneholder eterisk olje spesielt.

Det europeiske CPNP registeret: Hvordan finne fram i det og bruke registeret? Hvordan registrere et produkt?

17:30 - 18:00: Oppsummering, evaluering og avslutning.

(Vi tar forbehold om endringer i programmet. Etter hvert som deltakere sender inn spørsmål til konferansen, kan det være at nye temaer tas med / prioriteres andre.)

Betingelser for påmelding og deltakelse på våre kurs og konferanser:

Kursarrangør forbeholder seg retten til å endre eller avlyse arrangementet. Dersom du kjøper billett og arrangementet blir avlyst pga for få deltakere, får du refundert 95% av kursbeløpet til din konto. 5% er et ikkerefunderbart billettgebyr. Dersom kurset skulle bli avlyst vil du få beskjed på epost senest 24 timer før kursstart.

Du er selv ansvarlig for din egen helse og velvære, både på arrangementer, og i etterkant. Du er også selv fullstendig ansvarlig for hvordan du i ditt liv bruker kompetansen du tilegner deg på våre arrangement. 


Velkommen!

Dagskonferanse: Kosmetikk og regelverk, inkl. lunsj. EARLY BIRD BILLETT

Ikke tilgjengelig

Dagskonferanse: Kosmetikk og regelverk, inkl lunsj.

Ikke tilgjengelig