Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Shortcuts

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Populære eventer

Laster ...

 
 

Nearby events

Gjenferd: Ikke se til venstre!

arrangementet ble avsluttet

Gjenferd: Ikke se til venstre!

Fra 200,00 NOK

Sted

Dato

11. Mai 2024, 18:30 - 19:45
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Iscenesatt lesning av tekster fra et pågående folkemord, skrevet av forfatter og dramatiker Atef Abu Saif og scenekunstner Ali Abu Yassin.
Oversettelse og manus: Vibeke Harper
Med bla: Guri Glans, Kyrre Hellum, Benjamin Lønne-Røsler, Eldar Skar
Ettersnakk med kunstner Vibeke Harper og leder for Palestinakomiteen i Norge Line Khateeb, ledet av dramatiker og forfatter Finn Iunker.

2.–3. desember arrangerte Motforestillinger og Aksjonsgruppa for Palestina Døgnvake for Gaza, der navnene til de drepte i Gaza fra 7.–29. oktober ble lest høyt og samtidig skrevet ned på en rull. Flere av slektningene til både Atef Abu Saif og Ali Abu Yassin er blant de drepte. Navnerullen blir stilt ut i forbindelse med forestillingen.
Etter forestilling vil publikum kunne signere kondolanseprotokoll for de drepte i Gaza.
---

Vi er vitner til et pågående folkemord.
Det sendes i realtime på TV.
Og verdens politiske ledere lar det fortsette.I oktober 2023 startet et av de mest brutale angrepene på en sivilbefolkning i nyere tid. 

På det mest intense ble ett palestinsk barn drept hvert tiende minutt på Gazastripen. Det pågår fortsatt.Per 8. mai 2024 er 35 287 drept i Gaza. 1 139 drept i Israel. Minst 498 drept på Vestbredden. 

Over 14 500 av disse er, eller var, barn.Bak hvert enkelt tall i disse statistikkene finnes, eller fantes, et menneske med et navn og et liv som fikk en altfor tidlig og brå slutt. To gazaboere som heldigvis ikke er et av de mange små tallene i det store antall drepte, er forfatter og kulturminister i de palestinske selvstyremyndighetene Atef Abu Saif og scenekunstner Ali Abu Yassin.I de lange skyggene fra den nye nakbaen og pågående folkemordet forsøker de å sette ord på virkeligheten som omgir dem. Atef skriver dagbok, en slags loggføring av blodige lemlestelser, endeløse brødkøer og den evinnelige jakten på mobilsignal. Men også om de gode øyeblikkene med vennskap, samhold og livskraft. Og om å se byen han elsker bli forvandlet til en eneste stor ruinhaug.

Sør for elven Wadi Gaza sitter scenekunstneren Ali Abu Yassin og forsøker å gjøre det samme; han måtte flykte fra huset i Al-Shati flyktningleir i Gaza by tidlig i oktober. Nå sover han og familien på gulvet til en venn som også huser rundt 130 andre fordrevne. Dagen er en evig baderomskø. Og mens han står i køen, med en liten bøtte med tilmålt vann i hånden, blir dagdrømmen om å synke ned i et velduftende badekar stadig tyngre å bære.Etter at «Israel har gjort seg ferdig» kan ingen av oss si at vi ikke visste.
Hvem er vi, som enkeltmennesker og kollektiv, når vi sitter som apatiske vitner til et pågående folkemord?

Lokale

Grusomhetens Teater, Hausmanns gate 34, 0182 Oslo

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Oppdag mer