Gå til hovedinnhold

En kveld med den grønne fe- Absintens historie

En kveld med den grønne fe- Absintens historie

Fra 200,00 NOK

Sted

Dato

22. November 2024, 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

Den giftiggrønne likøren har alltid gitt oss assosiasjoner til kunstnere som Edvard Munch, Hans Jæger og Christian Krohg for å nevne noen av Christiania Bohemens svirebrødre. La Fée Verte var elsket av bohemene, men hatet av storsamfunnet rundt. Dette blir en kveld der vi tar et dypdykk inn i den spennende og kontroversielle historien til den myteomspunnede drikken som hadde rykte på seg for å få folk til å miste forstanden, fornuften og verdigheten.

Hva er egentlig absint? Førte inntak faktisk til sinnssykdom?

Velkommen til en underholdende og rikt illustrert forelesning om drikken som var så sagnomsust at myndighetenes forbud fremdeles holder stand den dag i dag.

Om foredragsholder:

Lena Schattenherz Heide-Brennand er en norsk foredragsholder med en mastergrad i språk, kultur og litteratur fra Universitetet i Oslo, HIØ ogGøteborgs universitet. Hun har undervist og holdt foredrag om ulike emner siden 1998. Hennes interessefelt og hovedfokus har alltid vært temaer som andre har ansett som merkelige, eksentriske og litt uhyggelige. Hun har spesialisert seg innenfor en rekke temaer knyttet til folklore, mytologi og viktorianske tradisjoner. Lena refererer til seg selv som en "performance-foredragsholder" og gir alltid sitt publikum en enestående opplevelse. Hun har en grundig kunnskap om de emnene hun underviser i, i tillegg til en karismatisk fremtoning som har ført til at hun er den mest populære foredragsholderen i staben til Viktor Wynd ved hans Last Tuesday Society London der hun har jobbet fast siden 2020.

Lena har også gitt ut flere bøker og er også en allsidig musiker og kunstner som alltid gir publikum det lille ekstra i sine underholdningsforedrag. Sommeren 2024 skal hun på turné med sine foredrag i både inn-og utland og hun lover alle publikummere en magisk og lærerik opplevelse.

Du finner henne på sosiale medier under navnet «Lena the Lecturer» og på hjemmesidene til The Last Tuesday Society London.

Lokale

Litteraturhuset, Skram, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Shortcuts

Populære eventer

Nearby events

Events af samme type

Oppdag mer