DANS OG RITUALE – Kvinnen Fra Havet

10. Mai 2019, 18:00 - 12. Mai 2019, 16:00

Samsen Kulturhus, Vesterveien 2, 4613 Kristiansand

Forestill deg en helg hvor dansen er målet og hvor du vil bli næret med bevegende inspirasjon. Inspirasjonen hentes fra den rituelle form og fra arketypene i den nordiske myten om Selkvinnen.

Sagnet sier at en natt hvert år kaster selkvinnene deres ham og danser nakne under månen på stranden. En mann fra området er så betatt av disse vakre magiske dansende selkvinner at et år stjeler han en av kvinnenes ham. Hun er nå tvunget til å leve på land.

Vi skal danse i selkvinnens fotspor, danse hennes instinktive frie dans, danse hennes smerte og lengsel etter å komme hjem, danse hennes tilpasning til en fremmed verden, danse de ofringer hun må gjøre for å komme hjem; og – til sist - danse henne hjem.

Gleden og naturligheten kommer av seg selv med inspirasjon fra havdyrenes smidige utemmede yndefullhet, elementenes bevegelse, alt levendes’ syklus og trommens rytme.

I Rituell Dans kan vi finne frihet gjennom bevegelse og gjenfinne det naturlige: sirkelen, rytmen, våken samhørighet og det dansende uttrykk. Og vi lærer å uttrykke det ikke-språklige gjennom kroppens språk.

I Rituell Dans vekkes ur-menneskelige sider av vårt vesen, arketyper som er skjult for oss, selv om de spiller seg automatisk ut i vår hverdag. Ved å vekke, bevisstgjøre, kroppsliggjøre og uttrykke dem, kan vi finne mer nærvær og en større frihet i utfoldelsen. Og få en følelse av å være mer hele. Vi kan øve oss på livet og på aksept av, at alt har en pris. Vi vil danse og øve oss i tillit til livets vilkår, med inspirasjon fra mytens visdom.

I Rituell Dans bringer vi de store motsetninger i vår eksistens til fruktbare møter: Havets evige bølger og jordens fasthet. Himmel og hav, lys og mørke, liv og død, mann og kvinne, menneske og natur.

DAGENS RYTME

I formiddags-sesjonene vekker vi kroppen fra mildt (innadvendt) pustende til pulserende dynamisk utfoldende - En dans med det som er oppe akkurat der.

Om ettermiddagen vil vi arbeide med myten gjennom den rituelle danseform, hvor vi i en sirkel danser oss gjennom mytens bilder til levende trommer.

Der kreves ingen forutsetninger for å delta på kurset, hverken dansemessig, i forhold til kjennskap til myten eller annet.


TIDER

FREDAG:  18.00 - 20.00 

LØRDAG:  10.00 - 18.00 

SØNDAG:  10.00 - 16.00 


PÅMELDING: ved betaling av kursavgift her. 
Påmeldingsfrist:  fortløpende og senest 1. April 2019
Bindende påmelding. 

Underviser:

Maria Rose Dybvad: Danser, psykomotorisk terapeut og yoga lærer. Har vært i mesterlære hos Brita Haugen i Rituell dans siden 2007. Underviser i dans i mange sammenhenger i Danmark, og mottar supervisjon i undervisning og meditasjon på Vækstsenteret i Danmark.
Maria underviser på lettforståelig dansk.
Trommeslager:

Jesper Andersen: Høyskolelærer på Brandbjerg Højskole. Utdannet trommeslager på Jysk Musikkonservatorium. Undervist i musikk, tromming, selvutvikling og meditasjon på danske folkehøyskoler i 25 år.

Betalt billett Ikke tilgjengelig