Gå til hovedinnhold

CMOS Retina av Oliver Paulsson

CMOS Retina av Oliver Paulsson

Fra 123,00 NOK

Sted

Flere tidsluker

2 August 2024 - 3 August 2024
Billetto Peace of Mind
Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
Betalingsmetoder akseptert:

Beskrivelse

En teknologisk multimediaforestilling med samtidsdans og fotografi som byggesteiner, av og med dansekunstneren Oliver Paulsson.

Tre kameraer som fyrer av med forskjellige intervaller. Tråder som løper fra vegg til vegg, og tak til gulv. En skriver spyr ut papir. En ensom utøver beveger seg over rommet i en slags kaotisk men nøye kalkulert lek for å være foran hvert kamera i det sekundet lukkeren utløses. Hver liten bevegelse er overvåket av kameraene og sensorene han har på seg, hver bevegelse har en konsekvens. Han smelter frivillig sammen med teknologier som farger og former måten han er på i verden. Han har blitt en del av et større maskineri, og er nå ren input. Han er på god vei til å bli det perfekte mennesket.

CMOS Retina er en soloforestilling av dansekunstneren og fotografen Oliver Paulsson. Stykket er en hybrid mellom et dansestykke og en fotografisk utstilling. En leken dialog mellom menneske og maskin, det biologiske og det kunstige, det levende og det døde, en dialog som tar utgangspunkt i spørsmål og motsigelser i kunstnerens egne opplevelse av samfunnets teknologisering - en opplevelse av tilværelsen som alt mer kvantifisert og instrumentalisert. Resultatet er en serie koreograferte selvportrett, en dokumentasjon og arkivering av hans prosess som menneske og kunstner. Med disse kan han endelig bevise sin egen eksistens, og dermed er han endelig verdt noe.

Oliver Paulsson er en svensk danser og fotograf bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en BA i samtidsdans (2021), og har siden jobbet både i samtidsdansfeltet og i det kommersielle feltet. Som utøver har han deltatt på bl.a. Bodø Biennale, Stamsund Internasjonale Teaterfestival, Baredans og CODA-festivalen, hvor han har jobbet med kunstnere som Malin Bülow, De Naive & Roza Moshtaghi, Tom Weinberger med flere. Forestillingen CMOS Retina utgjør hans debut som koreograf og hans første egne fullskala prosjekt, og utvikles som en del av hans ungkunstnerstipend på Festspillene i Nord-Norge.

Medvirkende:
Koreograf och utøver: Oliver Paulsson
Dramaturg: Per Anders Kraudy Solli

Prosjektet har sin urpremiere under Festspillene i Nord-Norge.
Prosjektet er økonomisk støttet av Festspillene i Nord-Norge, Kulturrådet, Dansens Hus (Koreografilaboratoriet), og Tvibit.
Prøveperioden er støttet av Dansens hus.
Prosjektet ville ikke vært mulig uten Davvi og deres talentutviklingsprogram Uredd. Takk.

Arrangør

Lokale

Scenehuset, Bogstadveien 49, 0366 Oslo

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Shortcuts

Populære eventer

Nearby events

Events af samme type

Oppdag mer