skip to main content

Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event?

Sjekk ut disse håndplukkede kommende!For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.
Andre arrangementer fra den arrangøren
Laster ...
 
 
Andre arrangementer fra denne kategorien
Laster ...
 
 
Anbefalte events
Laster ...
 
 

Brødrene Haydn: Håp i vanskelige tider

arrangementet ble avsluttet

Brødrene Haydn: Håp i vanskelige tider

Fra 300,00 NOK

Sted

Dato

17. Mars 2024, 19:00 - 20:30

Beskrivelse

Paulikor ønsker deg velkommen til vår påskekonsert «Brødrene Haydn: Håp i vanskelige tider» søndag 17. mars kl 19.00 i Paulus kirke.

Program:
Requiem i C-moll av Michael Haydn
Missa in Angustiis (Nelsonmessen) av Joseph HaydnVi er stolte over å ha med disse unge og fremadstormende solistene:
Hanne-Marit Mordal Iversen (Sopran)
Frøydis Kopperud (Alt)
Magnus Olesønn Løvlie (Tenor)
Filip Eshetu Steinland (Bass)Orkester: Ensemble «Oslo415»
Dirigent: Per Kristian Amundrød

Billetter:
kr 300,- + avgift på billetto.com
kr 350,- i døren (kort).

Michael Haydn skrev Requiemet i C-moll etter dødsfallet til erkebiskopen Sigismund von Schrattenbach i 1771. Og det antas at hans egen personlige sorg etter tapet av hans under ett år gamle datter Aloysia Antonia tidligere samme år, motiverte komposisjonen. Han fullførte verket allerede to uker etter erkebiskopens død, og det ble senere fremført ved begravelsen til hans berømte storebror, Joseph Haydn. Det er et av hans mektigste verk og blant den fineste kormusikken fra sin tid.Både Leopold og hans sønn Wolfgang Amadeus Mozart var til stede under de tre første oppføringene av Haydns Requiem i januar 1772. Requiemet, preget av sin mørke toneart og seremonielle fremtoning, påvirket Wolfgang i stor grad og ble en viktig modell for komposisjonen av hans eget velkjente Requiem i D-moll, K. 626. Til tross for å være mindre kjent enn sin bror, ble Michael Haydn høyt verdsatt for sin sakrale musikk, og hans arbeid forble en inspirasjon for etterkommende komponister, inkludert Schubert.Missa in Angustiis (Messe for vanskelig tider) er anerkjent som en av Joseph Haydns største komposisjoner. Den ble skrevet på litt over en måned sommeren 1798 under en periode med betydelig politisk og sosial uro i Europa. Året før hadde Napoleon seiret over den østerrikske hæren og truet Østerrikes stabilitet. Haydn selv var utslitt etter å ha fullført «Skapelsen» tidligere samme år, og hans beskytter, prins Esterházy, hadde økonomiske utfordringer og måtte redusere orkesteret. Imidlertid dukket et glimt av håp opp med nyheten om Admiral Horatio Nelsons triumf over Napoleon i slaget ved Nilen, som sammenfalt med messens premiere i september 1798 og førte til dens kallenavn, Nelsonmessen.Til tross for utfordringene med å komponere med et begrenset orkester og under press, skinte Haydns oppfinnsomhet og mot gjennom i Missa in Angustiis. Messens særegne orkestrering, preget av sin sparsommelige instrumentasjon og stemningsfulle melodier, fanget tidsånden med tidløse temaer om utholdenhet og triumf. Nelsonmessen er et vitnesbyrd om hans varige arv som en komponist med stor dybde og innovasjon.

Arrangør

Lokale

Paulus Church, Thorvald Meyers gate 31, 0555 Oslo

Hjelp - FAQ

 • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

  Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

  Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

 • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

  Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

 • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

  Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

 • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

  Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

Oppdag mer