Aiming For Enrike + Addiktio (+supp: TBA)

24. Mai 2018, 20:00 - 23:30

SubScene, Rosenkrantz' gate 17, 0160 Oslo


Aiming For Enrike

Av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan unngå å forelske seg i. Aiming For Enrike er en av disse. Duoen er skapt utifra nysgjerrighet, utbrytertrang og med frihet som premiss. . Noen ganger trengs det bare to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd.
Ved å fryktløst slenge seg inn i et sjangerforvirrende landskap og samtidig stole blindt på egen intuisjon lager de en form for musikk som – både på plate og i konsertsammenheng – får blodet til å bruse.


Addiktio

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste "våpendragere" og en del av en ny generasjon session-musikere. Sagen/Gallatin/Oma har vært med å prege den norske musikkscenen bak artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band (blant annet Shining, hvor Sagen er gitarist).
Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper, og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende mattematisk natur.
Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og trom-me-estetikk fra Gallatin/Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med mye erfaring fra flere av Norges størs-te popartister.Albumet ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff. Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt "flin-kisband", men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper

Billett (18+)

180.00 NOK + 15.83 NOK gebyr


Billett (u. 18)

90.00 NOK + 11.51 NOK gebyr