Revolutionary Army Of The Infant Jesus (UK), supp: Kloster (DK), Alwanzatar (NO)

09 mar 2019 kl. 20:00 - 23:00

SubScene, Rosenkrantz' gate, 17 Oslo

Revolutionary Army Of The Infant Jesus (UK)


Siden 1985 har Revolutionary Army of the Infant Jesus blandet salmer og rock, folk og ambient, hellig og profant, hedensk og kristent, protestantisk og ortodokst. Musikken er både intens og meditativ, liturgisk og spirituell uten å noensinne være prekende.

Formasjonen fra Liverpool har et knippe halvlegendariske utgivelser bak seg, og nyter status som en av den esoteriske undergrunnens store kultband. De lå i dvale i mange år men har siden 2014 gjort noen få konserter, blant annet på goth-mekkaet Wave-Gotik-Treffen. De som har sett dem melder om fokuserte opptredener der Dead Can Dance er et naturlig referansepunkt.

Dette er Revolutionary Army of the Infant Jesus' første konsert i Norge, og det er neppe å ta munnen for full å si at dette blir en unik opplevelse.

Support:

Kloster (DK)

Siden 2001 har Mikael Rahbæk Andreasen med sitt pastorale folk-prosjekt Kloster skrevet sanger om tro og tvil og smerte og håp. Både som soloartist og med fullt orkester har han satt musikk og melodi til britisk kristen middelaldermystikk, gamle og nye danske salmetekster og mye annet.

Mikael vant prisen som årets komponist ved Steppeulven 2016 (den danske utgaven av Spellemannsprisen) og Klosters siste engelskspråklige album ‘Half Dream, Half Epiphany’ ble nomineret som årets album av både Steppeulven og Danish Music Awards Folk. I fjor bidro han med nye melodier til et offisielt supplement til Den danske salmebok og har i forlengelsen av det begynt å skrive en rekke sanger til salmetekster av den danske dikteren Simon Grotrian og slipper nytt album senere i år.

Alwanzatar (NO)
Alwanzatar er et enmannsorkester bestående av Kristoffer Momrak (Tusmørke), hvor grensene mellom acid house, krautrock, psykedelia og folkemusikk fra utenomjordiske kulturer tøyes og utforskes. Musikken er inspirert av gamle skrekkfilmsoundtracks fra 70-tallet, ambient, dub og synthesizer-musikken fra Tyskland i den analoge tidsalderen. Live fremføres låtene som lange improvisasjoner på fløyte og miksing av loops, trommemaskiner, sequencere og synthesizere.

Etter en håndfull kassettutgivelser, slapp Alwanzatar debutplata «Heliotropiske Reiser» på Apollon Records i august 2017 og andrealbumet «Fangarmer Gjennom Tid og Rom», kom i oktober 2018. Alwanzatar har de siste årene spilt konserter over store deler av landet, på både festivaler og mindre klubbscener.

Billett 18+

Salg lukket

Billett (U18)

Salg lukket