Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Events du har kigget på

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

AVLYST! Når regimekritikk blir risikosport - med Irina Gordienko

Afholdt event

AVLYST! Når regimekritikk blir risikosport - med Irina Gordienko

Fra NOK 0,00

Sted

Dato

18 mar 2016 kl. 18:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Etter Sovjetunionens fall i 1991 skulle Russland bli et åpent demokrati av vestlig modell. Overgangen fra en totalitær enparti-stat skjedde praktisk talt over natten, men hvordan gikk det med den fjerde statsmakten?

Svaret er komplisert, men en del av det ligger i hvordan Russland har håndtert motgangen siden da: I sin andre periode ble presidenten, Boris Jeltsin, syk, og i hans fravær falt staten tilbake til gamle vaner. Gamle nettverk ble igjen aktuelle, og sakte men sikkert ble Russland et anokrati hvor statens nye de facto ledelse forsøkte å bygge en ny fortelling om Russland; en fortelling hvor vesten – ikke lederne og deres venner - var skyldig i de økonomiske nedgangstidene. I et Russland, hvor parti-propagandaen ikke lenger hang over husveggene i Moskva og informasjonen på papiret var fri, sier det seg selv at et slikt klønete retorikkskifte i beste fall vil være gjennomsiktig, og i ytterste fall hullete. En ledelse som vokste opp med total kontroll over informasjonsflyten og blankofullmakt på politiske fengslinger måtte finne nye metoder for å styre informasjonen og holde opinionen på sin side.

Mellom 1992 og 2014 ble 80 journalister drept i Russland. Minst 7 av disse har hatt tilknytning til opposisjonsavisen Novaya Gazeta; hvor journalisten Anna Politovskaya også jobbet før hun ble drept i det kanskje mest kjente angrepet på den russiske pressefriheten.

Vi har invitert russiske Irina Gordienko, journalist i Novaya Gazeta, som blant annet har rapportert fra de urolige områdene i kaukasus siden 2008.

Med oss i samtalen har vi også Steinar Dyrnes, tidligere Aftenpostenkorrespondent i Moskva, som etter sin hjemkomst i august ble kritisert av den russiske ambassaden i Norge for ikke å “se sannheten i øynene og vise troverdig russisk virkelighet. Bare subjektivisme og kritikk”

Disse to vil snakke om Russland da, nå, og hvordan de ser for seg fremtiden i et land hvor regimekritikk er risikosport.

Kveldens ordstyrer er Eirik Braathen. Eirik studerer russisk ved UiO og har tidligere ledet arrangementer som "Det korrupte Norge" og "Med rett til å skyte?".

Litt om konseptet Akademisk Vorspiel:
Akademisk Vorspiel presenterer tema og personligheter som har preget og preger akademia og samfunnet. Vi arrangerer foredrag, intervjuer, og samtaler om semesterets mest aktuelle temaer, til det mer sære og smale.

Sted: Biblioteket

Arrangør

Lokation

Chateau Neuf - Det Norske Studentersamfund, Slemdalsveien 15, 0369 Oslo

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Oppdag mer